FanøNatur – vadehavets rå natur

Den smukke, langstrakte sandø med langt til horisonten og højt til himlen er rig på fantastiske naturoplevelser, og minder meget om vadehavets rå natur med spektakulært dyre- og planteliv. FanøNatur ønsker at skabe en samtale om naturen med øens besøgende, med et håb om, at mødet med naturen måske også kan få dem til at passe bedre på naturen helt generelt.

Som de fleste naturoplevelser kan ingen billeder eller ord beskrive oplevelsen i hele sin essens – den skal ud og mærkes. Men billeder og spændende vidensdeling online er en vigtig kilde til at skabe nysgerrighed og fokus på, hvad Fanø ellers kan tilbyde udover de mange fine museer, kirker og udstillinger om øens historie.

Derfor skulle FanøNatur efter 10 år med den samme website have opdateret deres side. Vi har snakket med Søren Vinding, Formand for FanøNatur, om samarbejdet med WebVision.

En moderne ansigtsløftning

For 10 år siden indgik FanøNatur et samarbejde med WebVision. Her stod medejer af WebVision, Jes Brinch, ved roret og styrede kursen for udviklingen af FanøNatur. Men det er ikke kun naturen, der forandrer sig i stor hast på 10 år.

Det gør digitaliseringen og dets tilhørende muligheder også. Derfor trængte FanøNatur også til en mindre ansigtsløftning, der passede bedre til de forventninger som brugerne har til websites i dag. Målet med websitet var i alt sin enkelthed derfor at modernisere hjemmesiden, så den i sin blotte fremtoning kunne skabe den ønskede nysgerrighed for alle de fantastiske naturoplevelser Fanø kan byde på.

FanøNatur fungerer også som et slags naturleksikon, der kan give svar på alt fra, hvor på øen du kan finde svampen Rustrød Skælrørhat til hvilken rute, der viser dig vejen til Langejord, hvor der ligger flere hundrede sæler i sandet og slikker sol. Derfor lå der også et ønske om at skabe en overskuelig side, der nemt og hurtigt kan give brugerne de svar, de leder efter.

En tryg og ærlig proces

Tilliden lå allerede hos WebVision, da vi hos FanøNatur for 10 år siden fik udviklet vores daværende website hos Jes og teamet, fortæller Søren. Kendskabet til hinanden har været katalysator for mange gode, inddragende snakke om, hvilke potentialer og udfordringer vi hos FanøNatur står overfor rent digitalt.

“Vi er rimeligt godt tilfredse”, sagt på beskedent vestjysk, er Søren Vindings svar på, hvordan de betragter processen og resultatet.

“Der har bare været en god og ærlig dialog fra starten, hvor vi lynhurtigt har fået svar på alle vores spørgsmål i overdragelsesprocessen. Der kommer altid et prompte svar retur i indbakken, når vi skriver til Max med det mindste. Det har også gjort det til en proces, hvor vi har følt os trygge og vigtige for WebVision, og det har styrket vores samarbejdsforhold endnu mere”.

Corona har fået folk ud i naturen

Til spørgsmålet om implementeringen af den nye hjemmeside har givet noget feedback er svaret fra Søren – Ja! Vi hører fra besøgende og brugere, at vores nye website er blevet virkelig flot, og at den giver de nødvendige svar til brugerne om udflugter, vandreruter, fuglearter, blomster- og plantesorter og meget mere.

Corona har også haft en indflydelse på folks forhold til den danske natur – vi kommer simpelthen mere ud i den, og derfor er vi også rigtig glade for, at vi nu på den digitale front er “med på beatet”, så flere folk måske også vil give Fanøs natur en chance.

Besøg Fanønatur: https://fanonatur.dk