Optimering af websites hastighed

Det er ikke nok, at have et smukt og velfungerende website.

Det er ikke nok, at websitet har fuld fokus på konverteringen.

Det er lige så vigtigt at sørge for, at websitet performer godt, altså at websitet viser indholdet til de besøgende hurtigst muligst. Websites hastighed er nemlig en vigtigt del af brugeroplevelsen.

Resultatet af optimeringen udført af WebVision taler for sig selv – vi er nået op på 100 points ud af 100 med et exceptionel ultra lav responstid på under 0.3s.

Vidste du for eksempel, at dit websites konverteringsrate falder faktisk med hele 7 % for hvert eneste sekund dine besøgende venter på at indholdet bliver vist til dem?

Platformen for ens website er sådan set underordnet – man kan vælge at køre med WordPress, Umbraco eller noget helt tredje. De forskellige CMS platforme har deres fordele og ulemper. Men fælles for dem alle er, at man skal sørge for at optimere koden mm. for at indholdet bliver leveret til de besøgende øjeblikkeligt.

Websitet du kigger på lige nu – webvision.dk – er baseret på WordPress og hostet på en gangske alm. server, uden at der var skruet op for mere power. Vores udgangspunkt ligner derfor et milliard af andre websites derude på nettet.

Til test af websitets ydeevne har vi brugt et gratis værktøj “Pingdom Website Speed Test“.

Til at starte med, havde vi et score på lidt over 40 (ud af 100), og det var slet ikke godt nok. Scoren afhænger af hosting som man bruger, WordPress indstillinger, de forskellige plugins som man har aktiveret i WordPress, samt tema’et.

Vi brugte et gratis WordPress plugin “W3 Total Cache” samt et par guides (link 1 + link 2) til vores optimering.

Nedenunder kan I se det fulde rapport af vores optimering på websitet.